Lite historia och lite framtidsutsikter.

Boken ”I dina ögon” släpptes under sommaren 2013. www.idinaogon.se  Boken har fått fantastiskt fin respons och öppnat dörren till nya utmaningar för mig. Det dröjde inte länge förrän förfrågan om föreläsning kom. I oktober träffade jag Peter Strålman. När han berättade sin historia för mig såg jag potentialen till fantastiska möjligheter. Våra berättelser hade så mycket gemensamt men det fanns även stora skillnader. Det som var den röda tråden var vår gemensamma värdegrund och smärtsamma erfarenheter som vi kunde prata om. Något som jag ansåg vara väldigt ovanligt. Ett samarbete startade omgående.

Hur skulle föreläsningarna gå till? Ett stort hinder för mig var att jag efter ett riktigt misslyckande tidigare gällande föreläsning hade ett rejält hjärnspöke. Hjärnspöket hade under 15 år sagt till mig att jag alltid kan misslyckas då jag ställer mig upp och pratar inför människor. Hjärnspöket hade haft en antagonist, viljan men viljan hade alltid dragit det kortaste strået under 15 år.

När boken släpptes fick viljan luft under sina vingar. Med luft under vingarna och en gnutta mod kan man uppenbarligen besegra hjärnspöken. Med hjälp av Peters existens tänkte jag att om jag bara står emot hjärnspöket med min vilja tillräckligt länge och vågar stå kvar när det är som otäckast så kommer spöket försvinna successivt. Det var det som hände. Kanske är det som jag beskriver något liknande KBT? Jag tror det.

Peter och jag lade upp en plan att börja föreläsa. Trots att vi även vill handleda och utbilda också  såg vi möjligheten att nå dessa mål genom att börja föreläsa.

Nu, ett halvår senare har vi föreläst vid 6 tillfällen på 7 veckor. Det är nog max så länge vi båda jobbar på de boenden vi gör men visst vill vi göra detta mer. Det råder det ingen tvekan om! Vi har saker vi vill berätta. Saker vi måste få sagt och som vi är övertygande om kan hjälpa så många människor. Den respons vi fått hittills talar samma språk. Det är något vi är både tacksamma över och får bekräftelse av.

Framför oss har vi ett flertal förfrågningar om föreläsning och även utbildning från olika städer. Peter kommer fortsätta skriva sin bok och jag fortsätter på min. Peter kommer få sin egen hemsida så småningom.Där kommer hans enskilda tjänster och våra tjänster deklareras, precis som på denna.

Jag ser mycket fram emot den tid vi har tillsammans. Våra föreläsningar berör, är matnyttiga både ur yrkes och anhörigperspektiv. Idag sade en åhörare: -” Det som ni föreläser om borde all skolpersonal få höra!” Vi blev givetvis glada för skolan är en arena där vi vill föreläsa!

Framtiden styrs av vår vilja, vårt engagemang och tillit. Om vi jobbar hårt hoppas vi att vi kommer lyckas med att få syssla med det vi vill allra mest, föreläsa, handleda och utbilda. Tack för vårt samarbete Peter Strålman!