Respons från publiken.

image_pdfimage_print

 

 

 FÖRELÄSNINGEN ”I DINA ÖGON”

-”Håll utkik efter Thomas Nyboms föreläsningar och läs hans bok…I dina ögon. Thomas är en fin människa med hjärtat på rätta stället. Lyssna till han fantastiska föreläsning! Önskar dig lycka till Thomas i föreläsnings värden där du behövs för att sprida kunskap om NPF.” Therése Ramzell

Respons från föreläsningen på Träningsskolan i Norrköping

– ” Tack för en mycket givande föreläsning Thomas! Ser fram emot att läsa din bok.” /Helena  – ” Bra föreläsning på Ektorp idag. Kan jag känna igen mig lite av det du berättade.” /Sofia  – ” Tack Thomas för att du ville dela med dig av ditt liv till oss!” /Ewa 

Respons från Söderköpingsbokhandel:

– ” Gripande, finstämt och fullsatt i bokhandeln i går kväll när Thomas Nybom berättade om en pappas kamp för sin dotter utifrån boken I dina ögon.” /Anders, ägare av bokhandeln – ” Tack Thomas, du är verkligen duktig på att prata och fånga människor… Jag tog allt till tårarna ett par gånger i smyg” /Ulrika – ” Tack Thomas för en jättebra föreläsning ! Du kan fängsla din publik ! Jätteduktig ! 
Jag tycker det är sorgligt att höra om alla dessa attityder och fördomar som fortfarande existerar i skolor och myndigheter! Fortsätt att sprida dina erfarenheter, så bidrar du till en förändring som måste komma någon gång ! Lycka till !” /Berit – ”Hade förmånen att deltaga på föreläsningen i Söderköping nyligen. Säger till er som funderat på att gå: Tveka inte! Det enda som inte var bra var att tiden gick för fort. Jag hade gärna lyssnat och pratat ett tag till!”

Respons från Stegehus

– ”Tack för en mycket inspirerande dag med förhoppning om fortsättning”/Annelill, föreståndare på Stegehus

Respons från Malmö

– ”Tack före n bra föreläsning. Nu ska jag läsa boken”/Marita Lynard

– ”Tusen tack Thomas för en bra föreläsning! Kom gärna tillbaka till Skåne när din andra bok är klar!”/Gunilla Hansson

Respons från Grästorp

– ” Du var fängslande att lyssna på!” /Yvonne

– ”Tack Thomas! Så jättebra. Ska jobba för att få dig hit till Vänersborg!”/Anneli Johansson

Tack så mycket! Det berörde och kommer nära ens egna upplevelser. Fint och jobbigt!”/ Jessica

Respons från Bålsta

-” Mycket trevlig kväll igår. Jag önskar att alla lärare i kommunen skulle få höra den här föreläsningen. Kanske kunde vara något.”/ Marie

-” Det var väldigt intressant och bra.” /Maarit- ”

-” Tack för i kväll. En härlig föreläsning med skratt, tårar och hög beröringsfaktor. Tack för att du/ni delar med er/ Carina Mårtensson

-” Tack för en mycket bra och härlig föreläsning”/ Åsa Borkeby – Forssander

-” Tack före en intressant föreläsning. Kände igen mig i mycket . Nu ska jag läsa boken också.”/ Eva Björkman

-” Thomas, du behövs. Ser en ljusglimt!”

Respons från Jönköping

-” Tack Thomas och Shara för en inspirerande föreläsning <3. Rörde upp många känslor som är i bearbetningsfasen än då allt kommer tillbaka till en. Sorg, ilska,  frustration och faktiskt glädje i viss mån. Man blickar framåt med blandade känslor. Med vänligaste hälsningar en mamma <3

-” Tack för en bra föreläsning i Jönköping!”

Respons från Norrköping

Tack Thomas. Jättekul att så många kom. Fortsätt sprida ditt budskap!” /Gunilla Karlsson, anhörig och kunskapscenter i Norrköping

-” Tack för att delar med dig av resan. Är berörd ända in i hjärtat! känner igen mig i din berättelse. Nu är jag en stolt ägare av dig bok!”

-” Du var så härlig att lyssna till käre kusin. All lycka till dina framtida föreläsningar.”

-”  Gick inte oberörd från din föreläsning. Vilken resa du har varit med om och nu gör du en annan resa igen. Du behövs mer än någonsin!”

-” Tack för en givande föreläsning!”

-” Härligt att det var så många! Spännande fortsättning på din föreläsarväg. Lycka till!”

-” Tack för din fina föreläsning. Personligen fick jag både skratt och gråt.”

-” Tack för en kanonbra föreläsning idag. Det var den bästa föreläsning jag har varit på! Nu ska jag läsa boken.”

-” Tack för en bra föreläsning. Jag tycker att du är stark och modig som står där framme ensam och berättar alla känslor och upplevelser du haft på resan. Stort av dig Thomas, kram!

-” Tack Thomas för att du öppnar ögonen för en milt sagt vanlig problematik. Du gör skillnad och du berättar så fint om dig och Shara. Tack för att du delar med dej. Önskar dej/er all lycka och framgång. Stor kram och tack” :)

-” Tack Thomas för en jättebra föreläsning! Du gör verkligen skillnad! Värdefullt för föräldrar att höra hur andra föräldrar kämpar och att vi har något gemensamt i det.”

-” Tack Thomas för en bra föreläsning, dt är helt otroligt det här med boken och att du håller i föreläsningar,  så himla bra gjort av dig. Jag kom ihåg allt från boken när du stod och berättade om din och Sharas resa. Intressant att få höra det också, inte bara ha läst det. Jag önskar dig all lycka med alla dina föreläsningar i framtiden!”

-” Tack för en gripande föreläsning. Jag som personal skulle verkligen vilja att DU föreläser för personal! Tack!”

-” Mycket bra föreläsning idag Thomas. Jag kände igen mycket. Eftersom jag själv är mamma till en funktionsnedsatt dotter så vet jag hur mycket man måste kämpa för sina barn. Håller även med om att du borde föreläsa för personal som jobbar med våra ungdomar!”

-” Vet ej om du gör det men föreläs för lärare och pedagoger som kan hjälpa barnen så tidigt som möjligt, är en tanke jag har.”

-” Tack…fantastiskt bra!”

Respons från Östersund

-” Tack Thomas. Du har haft  en lång dag här i Östersund. Tack igen för att du delar med dig av era erfarenheter, föreläsningarna var fantastiskt bra! Hoppas vi får träffas snart igen  när du och din dotter kommer hit.” :)

-” Tack för en jättebra föreläsning!”

-” Tack för en toppenbra föreläsning idag!” <3

-” Tack för kvällens föreläsning!”

Respons från Mora

23/10- 2014 Idag fick anhörigombuden i Mora Kommun förmånen att lyssna till Thomas Nyboms gripande berättelse om kampen för att hjälpa sin dotter./Anhörigstöd i Mora

-” Tack så mycket Thomas. Väldigt bra, satte igång mycket känslor och tankar. Välkommen tillbaka.”

-” Återigen, tack Thomas för en bra föreläsning. det kändes som att det var mig själv (och min son) du berättade om.” :)

-” Tack för en bra föreläsning, nog känner man igen sig!”

-” Tack för en jätte givande föreläsning i går kväll. Du är en mycket bra föreläsare genom att du vågar prata om dina känslor och kan göra det varvat med humor och som gör att du fångar dem som sitter och lyssnar!”

Respons från Sollentuna

-” Så berörd av din berättelse! Jag har ju läst din bok men det blir något annat att lyssna. Det slår mig hur olikt lika våra liv ändå varit …Stort TACK för ikväll!”

-” Mina föräldrar var där och de var så glada och tacksamma för din föreläsning. Mamma har skrivit ner saker hon tagit till sig och vill komma ihåg. Du påverkade. Tack för att du delar med dig.”

-” Så bra, tack!

-” Tack för en fantastiskt bra föreläsning!”

-” Tack Thomas Nybom för en jättebra föreläsning.”

-” Tack för en fantastisk kväll :), tack! Tack för att vi fick skratta tillsammans med eländet istället för att vi gråter i det tysta.”

-” Tack för att du inspirerar och påminner mig om vad som är viktigt att lägga våra dyrbara energier på.”

FÖRELÄSNINGEN ”I DINA ÖGON” (MED DOTTER)

Respons från Vetlanda (1:a föreläsningen)

-” Ni är toppen så fortsätt det goa arbetet med att sprida KUNSKAP.  Kram”

-” Hemma igen efter en otroligt bra föreläsningskväll. Kan inte låta bli att fundera på hur nästa utseende på detta blir om det blir en fortsättning, vilket jag verkligen hoppas på :) Du, Thomas Nybom har hittat ett bra koncept att sprida ordet och få folk medvetna över hur det skulle kunna va om man ändrade tankesätt i samhället.”

Respons från Linköping

-” Jättebra av er bägge två.! Tack för att ni vill dela med er av er resa och era erfarenheter.”

-”Tack för en mycket bra föreläsning av er båda. Det var hög igenkänning. Jag hoppas att fler väljer att ”ta del av er”. Tänker mycket på bemötandet som de flesta i denna värld varit/är med om. Fler personal från BUP, HAB, SOC mfl borde gå och lyssna! Som min man sa, man vill nästan ha en fortsättning. Lycka till i fortsättningen, jag kommer rekommendera er!”

-”Hejsan! Och ett jättestort TACK för föreläsningen igår i Linköping! Jag har varit så ledsen och arg på min sons skola ett tag nu-så allt du och Shara sa igår gjorde att jag fick tillbaks lite mer kraft! jag letar efter datumet då ni kommer till Eskilstuna, skulle vilja skriva in det i almanackan så det inte hinner bli fullt..vill dra med mig några vänner men framförallt skulle jag vilja få med några kollegor!! Ha det så jättebra! Och en sak som var så enomt stark igår-vilken respekt du visar din dotter i föreläsningen! Både jag och min syster upplevde detsamma! Det gav mig ännu mer!! Jag ÄR jättestolt över min son! Åter igen TACK!!”

-” Tack för en otroligt fin föreläsning igår i Linköping! Den gav mig lite kraft att orka lite till <3 Tack Shara för att du delar med dig av dina erfarenheter också. Ni behövs!”

-” Tack Thomas och Shara för en kanonbra föreläsning, ni har givit mig mer kunskap, tankar och trygghet i mitt tänkande. Både i yrket och privat” :)

-” Tusen tack för föreläsningen idag, den öppnade upp lite nya tankebanor hos mig. Det finns så mycket jag själv kan påverka men jag har varit och är till vis del fortfarande låst pga av olika orsaker. Ett stort tack till dig Thomas för att du tog föreläsningen hit till Linköping och ett stort tack till Shara för pratstunden efter, du kommer gå långt i livet” 😉

-” Tack Thomas och Shara för en berörande, varm, klok och mysig föreläsningskväll. Ni var sååå bra!”

KUNG ÖVER LIVET (GALAN)

 – ” Din historia var inspirerande och sorglig, för att jag kände igen min egen kamp med mitt barn! Galan var magisk och jag som åskådare hoppas att detta når ända in i Regeringshusets minsta vrå! Tack!” – ” Tack för att DU blev en del av kvällen <3 Men visst var kvällen magisk. One of a kind.” /Ann Sofie Forsell Öhrn – ” Du sade många viktiga/igenkännande saker i intervjun Thomas. Hur många gånger har jag inte ifrågasatt mig själv, om jag är knäpp eller börjar bli galen eller om jag är en dålig mamma. Så jag håller med det är viktigt även för oss föräldrar, vi är inte ensamma vi är så många föräldrar som kämpar och det ÄR jobbigt. Samhörighetskänslan denna kväll var så skön och GALAN var vår allas belöning//fristad för några timmar.” <3 – ” Hej Thomas! Jag var på galan och kände igen mig massor när du berättade om din dotter. Jag fick min ADHD diagnos för exakt ett år sen snart och hela min skolgång och min fritid har varit ett enda kaos! Mina föräldrar försökte också få hjälp men fick svaret att det inte är nått fel på mig förutom att jag är en pajas och inte anstränger mig.. Din presentation och det du berättade väckte många känslor som inte går att sätta fingret på. Ska beställa din bok på internet då jag inte hade kontanter med mig. Återigen, tack!”

 

 )